Ημερίδα «Ο Ελληνισμός στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο»


Η Κυπριακή και η Ελληνική Επιτροπές Στρατιωτικής Ιστορίας με την ευκαιρία της επετείου συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, διοργανώνουν επιστημονική ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ο Ελληνισμός στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο», η οποία θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Λυκείου Αραδίππου «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» στη Λάρνακα, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018.

    Η ημερίδα διεξάγεται υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης του προσωπικού τους.

    Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν γνωστές και άγνωστες πτυχές της δράσεις του ελληνισμού κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς επίσης και οι γεωπολιτικές στρατηγικές και λοιπές επιδράσεις των ανωτέρω δράσεων στις ιστορικές εξελίξεις. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Των συνεδριών της ημερίδας θα προΐστανται στελέχη των Διευθύνσεων και Υπηρεσιών Ιστορίας της Κύπρου και της Ελλάδας, ενώ τους εισηγητές θα αποτελέσουν αξιόλογοι εξωτερικοί συνεργάτες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και όχι μόνο.

http://www.army.gov.cy/

Σχόλια