ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Παρουσίαση των βιβλίων του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη Κατάθεση Δελτίου Πορείας Προσφορά στην κοινωνία και στην πατρίδα ΛΟΧΟΣ ΗΡΩΩΝ, ΕΟΚΑ 1955-1959


Tη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, η παρουσίαση των βιβλίων του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, Κατάθεση Δελτίου Πορείας. Προσφορά στην κοινωνία και στην πατρίδα και ΛΟΧΟΣ ΗΡΩΩΝ. ΕΟΚΑ 1955-1959.
  1. Μετά από ένα μακροχρόνιο ειρηνικό αγώνα και την αθέτηση των προτάσεων και υποσχέσεων της Μεγάλης Βρετανίας για την υλοποίυλοποηση του πόθου των Κυπρίων, Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, ξέσπασε το κίνημα της ΕΟΚΑ για να υλοποιήσει το όνειρο. Ο ενωτικός αγώνας μπήκε σε κάθε σπίτι του νησιού. Στόχος του βιβλίου Κατάθεση Δελτίου Πορείας. Προσφορά στην κοινωνία και στην πατρίδα είναι να αναδείξει πώς ο αγώνας καθόριζε τα βήματα της οικογενείας του ταπεινού ιερέα, αλλά και την καθημερινότητα του χωριού, του Αγίου Κωνσταντίνου Πιτσιλιάς.
  2. Η πρώτη ενότητα του βιβλίου ΛΟΧΟΣ ΗΡΩΩΝ, ΕΟΚΑ 1955-1959, Στίχοι Λιτής, περιλαμβάνει στίχους αφιερωμένους στους 108 πεσόντες κατά τη διάρκεια του Αγώνα. Κλείνει με επινίκιο άσμα στους ηρωικούς νεκρούς και με προσκλητήριο προς όλους τους Αγωνιστές. Η δεύτερη ενότητα, Ήθος και Μεγαλείο, προβάλλει το ήθος και τον χαρακτήρα του Αγώνα μέσα από τα αυθόρμητα λόγια περηφάνιας και πόνου των δικών τους ανθρώπων και των συναγωνιστών τους και, κυρίως, μέσα από τις πρωτοποριακές σκέψεις και τα ανεπανάληπτα κείμενα και ποιήματα που μας κληροδότησαν.
  3. Για τον συγγραφέα και τα βιβλία θα μιλήσουν, ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, η φιλόλογος, τ. Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ελένη Αντωνιάδου και ο φιλόλογος Μουσικού Σχολείου Πατρών, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γεώργιος Βοζαΐτης.

Σχόλια