ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Παρουσίαση του βιβλίου ΠΕΡΙ ΟΜΦΑΛΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ του Χάρη Κυριακίδη

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00 θα παρουσιαστεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, το βιβλίο του Χάρη Στ. Κυριακίδη ΠΕΡΙ ΟΜΦΑΛΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ - Μια κριτική ανάλυση της σκηνής και του παρασκηνίου του Κυπριακού.
Το βιβλίο «Περί ομφαλού της γης» κατατάσσεται στα εμπειρικά βιβλία που επικεντρώνονται στη γεγονοτολογία του προσκηνίου και του παρασκηνίου της εξελικτικής πορείας του Κυπριακού, από τον αντιαποικιακό του χαρακτήρα μέχρι το σημερινό που προσδιορίζεται από την εισβολή-κατοχή. Τέτοιου είδους βιβλία έχουν τη δική τους αξία, γιατί δεν διεκδικούν δάφνες επιστημονικής ιστορίας αλλά δίνουν την οπτική, με τάση αυτοκριτικής, μέσα από τα μάτια ανθρώπων που είτε βίωσαν εμπειρικά ιστορικές στιγμές είτε είχαν την ευκαιρία να ζήσουν δίπλα από πρόσωπα τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους.
Χαιρετισμό θα απευθύνει η Καθηγήτρια ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ειδικός σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Γεωργία Φωτεινού.
Θα  μιλήσουν ο Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) κ. Χρήστος Ιακώβου, ο Δικηγόρος Αθηνών, τ. επιστημονικός συνεργάτης Βουλής των Ελλήνων κ. Θαλής Καραγιαννόπουλος και ο φιλόλογος, συγγραφέας κ. Μάριος Μιχαηλίδης.


Ο Χάρης Στ. Κυριακίδης σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 1969-1974. Η ενασχόλησή του με τα κοινά, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1974, αρχικά με τη δημοσιογραφία και από το 1976 μέχρι το 2006, με ενεργό παρουσία στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, με έμφαση στο Κυπριακό, τόσο σε ό,τι αφορά τις ιστορικές του πτυχές, όσο και την επικαιρότητα. Έχει παραχωρήσει πλήθος συνεντεύξεων στην Κύπρο και το εξωτερικό, σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ συμμετείχε και σε συνέδρια του εξωτερικού με θέματα διεθνούς πολιτικής. Έργα του ιδίου: Διεθνοποίηση, Συστράτευση, Δίπτυχο του Απελευθερωτικού μας Αγώνα (1976), Ες γην Εναλίαν, Αιωνίως αποικίαν (2006).

Σχόλια