Τελευταία πράξη για ακόμα 2 ήρωες του 1974

Με 40 χρόνια καθυστέρηση η κυπριακή γη δέχθηκε σήμερα στα σπλάχνα της άλλους δύο ήρωες της τουρκικής εισβολής.
Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα και με αισθήματα δέους γράφτηκε σήμερα το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία ακόμη δύο αγνοουμένων, θυμάτων της τουρκικής εισβολής του 1974, οι οποίοι υπηρετούσαν στην 181 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού.
Με 40 χρόνια καθυστέρηση, η κηδεία του πυροβολητή Γεώργιου  Παπαϊωακείμ Φιλίππου από το Τρίκωμο, τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι, στην παρουσία και της πολιτείας.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι ''δίκαια ο Φιλίππου περιελήφθη στο Πάνθεο των ηρώων μας. Έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του... Αιωνία θα παραμένει η μνήμη του, όπως αιώνια θα παραμένει και η εκτίμηση και ο σεβασμός μας για τη θυσία του''.
Στα σπλάχνα της Κύπρου και  ο πυροβολητής Κτωρής Γιαννάτζιη από το Λευκόνοικο, η κηδεία του οποίου τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στη Μακεδονίτισσα, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας.
Στον επικήδειο λόγο του ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης ανέφερε ότι ''ο Έκτορας Γιαννάτζιη ανεβαίνει σήμερα ολόρθος τα δαφνοστόλιστα σκαλοπάτια της αθανασίας. Η λαμπερή ηρωική του μορφή θα φωτίζει για πάντα τις ψυχές μας και θα μας υποδεικνύει το δρόμο του καθήκοντος και της τιμής''.
Τα οστά αμφοτέρων ανευρέθησαν σε ομαδικό τάφο και ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο DNA.
Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι των δύο ηρώων έδωσαν το παρόν τους, είπαν το ύστατο χαίρε και κατέθεσαν στεφάνια.

http://www.sigmalive.com

Σχόλια