Στόλισαν το δέντρο των αγνοουμένων οι συγγενείς





Σαράντα Χριστούγεννα χωρίς να έχουν λάβει μια απάντηση για την τύχη των αγαπημένων τους, συμπληρώνονται φέτος, για τους συγγενείς των αγνοουμένων. Η ελπίδα, όμως, δεν σβήνει, όπως επίσης δεν χάνεται ο πόθος για να μάθουν τι απέγιναν οι δικοί τους.
Μανάδες , σύζυγοι και άλλοι συγγενείς, στόλισαν χθες το δέντρο των αγνοουμένων, με κορδέλες στο κίτρινο χρώμα της ελπίδας. Αίτημα της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, όπως επισπευσθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των λειψάνων, ώστε να τερματιστεί το δράμα των οικογενειών.

Φέτος, το δέντρο των αγνοουμένων βρίσκεται στο πάρκο της λεωφόρου Μακαρίου, μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα. Είναι η πρώτα φορά που αποφασίστηκε να στηθεί εκεί.

Στο παρελθόν, το δέντρο των αγνοουμένων βρισκόταν στην Πλατεία Ελευθερίας. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, λόγω των εργασιών για ανάπλαση του χώρου, οι συγγενείς δεν είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την παράδοση. Αυτή τη χρονιά, όμως, αποφάσισαν να επαναφέρουν τον συμβολικό αυτό στολισμό, σε άλλο σημείο της πρωτεύουσας.


www.philenews.com

Σχόλια