Μιχαλάκης Παρίδης: Ο Αγωνιστής – Ποιητής της Ελευθερίας

Ο Μιχαλάκης Παρίδης απαγγέλλει το ποίημά του στο φιλολογικό μνημόσυνο του ποιητή Δροσίνη (Μάρτιος 1951). Από το βιβλίο «Μιχαλάκης Παρίδης. Ο Αγωνιστής – Ποιητής της Ελευθερίας», συγγραφέας, Σωκράτης Αντωνιάδης

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, υποδέχτηκε σήμερα τους Ανδρέα και Γιαννάκη Παρίδη, αδέλφια του ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Μιχαλάκη Παρίδη, οι οποίοι του παρέδωσαν το βιβλίο του Σωκράτη Τ. Αντωνιάδη με τίτλο «Μιχαλάκης Παρίδης: Ο Αγωνιστής – Ποιητής της Ελευθερίας».
Μαζί με το βιβλίο παρέδωσαν στον κ. Καδή ψηφιακό δίσκο στον οποίο περιλαμβάνεται μελοποιημένη ποίηση του Μιχαλάκη Παρίδη. Την ευθύνη της μελοποίησης είχε ο καθηγητής Μουσικής Λούκας Ξενοφώντος.
Τα αδέλφια Ανδρέας και Γιαννάκης Παρίδης αναφέρθηκαν στη ζωή του ήρωα αδελφού τους και τόνισαν την επιθυμία τους να προχωρήσουν στη δωρεά των βιβλίων και των ψηφιακών δίσκων σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ευχαρίστησε τόσο τα αδέλφια Παρίδη όσο και τον κ. Ξενοφώντος για τη χειρονομία τους αυτή και δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα αναλάβει την προώθηση του υλικού στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.  Όπως ανέφερε ο κ. Καδής, το υλικό αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στ o πλαίσι o του τρίτου υπό έμφαση στόχου της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, στον οποίο δίνεται έμφαση στα διαχρονικά διδάγματα από τους αγώνες των Κυπρίων για Ελευθερία.
Ταυτόχρονα, ο Υπουργός αποδέχτηκε την εισήγηση των δωρητών όπως πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου, σε χρόνο και χώρο που θα καθορίσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο ήρωας Μιχαλάκης Παρίδης γεννήθηκε στην Αναφωτία της Κύπρου.

http://mignatiou.com/

Σχόλια