ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ : Παρουσίαση του βιβλίου της Θελξινόης Φιλιππίδου ''Άρατε Πύλας Μνήμες από την Κύπρο του ‘74''


Το Σπίτι της Κύπρου και Εκδόσεις Αγγελάκη θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014  και ώρα 20:00, στο Σπίτι της Κύπρου,  Ξενοφώντος 2Α  Σύνταγμα,  του βιβλίου  της Θελξινόης Φιλιππίδου Άρατε Πύλας. Μνήμες από την Κύπρο του ’74.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Άννα Παγοροπούλου, Επίκουρη  Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Τένια Τζιμέα.

Η Θελξινόη Φιλιππίδου κατάγεται από την Αμμόχωστο, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του  Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος. Ασχολήθηκε, επίσης, με τη μουσική και το θέατρο, καλλιεργώντας τους τομείς αυτούς και μέσα από τη διδακτική πράξη. Σε πολύ νεαρή ηλικία βίωσε τα δραματικά γεγονότα της περιόδου 1964-1974 που τη σημάδεψαν βαθειά. Με το βιβλίο Άρατε Πύλας θέλησε να μεταδώσει, σε όσους δεν τα γνώρισαν, το κλίμα της ταραγμένης εκείνης εποχής, αλλά και τις χάρες και τις χαρές της ζωής στη γενέτειρά της, που από το 1974 βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο που εκδίδει και αποτελεί περισσότερο μία μαρτυρία που δίνεται με μυθιστορηματικό τρόπο, αλλά περιέχει πολλές αλήθειες για την κοινωνική και ιστορική πραγματικότητα της εποχής στην οποία αναφέρεται.

Σχόλια