ΕΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΙ. ΟΜΗΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΙ


 ΟΜΗΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΙ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΟΓΧΗ   ΑΘΗΝΑ 2010

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ : Δρ. Σπύρου Δημητρίου


"....Το 1941 η Πατρίδα μας έγραψε λαμπρές σελίδες Δόξας στην Μάχη των Οχυρών. Των Οχυρών που δημιούργησε ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς, των Οχυρών που σήμερα αν κάποιος επιχειρούσε να τα κατασκευάσει δεν θα τα πετύχαινε με τον τρόπο που κατασκευάστηκαν την εποχή εκείνη. Ο Ελληνικός Στρατός υπήρξε ο μοναδικός Στρατός στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο οι Γερμανοί, απέδωσαν τιμές, ο μοναδικός Στρατός του οποίου οι μπαρουτοκαπνισμένοι Αξιωματικοί και οπλίτες πέρασαν μπροστά από τα τμήματα της Βέρμαχτ, τα οποία ήταν σε στάση προσοχής.
Μάχη των Οχυρών. Η Εποποιΐα μιας Γενιάς. Η Γενιά μιας Εποποιίας. Το Οχυρό
Ιστίμπεϊ, θύλακας αντίστασης, Οχυρό Μάχης, Πίστης και Αγώνα.
Γραμμένο το 1946, από τον λοχαγό Όμηρο Παπαδόπουλο, έναν από τους αξιωματικούς-υπερασπιστές της «Μάχης των Οχυρών».. Έναν Αξιωματικό που ήταν στην κυριολεξία Εθνικός Αγωνιστής, με έναν Αξιωματικό που πολέμησε όπου υπήρχε πολεμική αναμέτρηση για την πατρίδα μας. Με τον άνθρωπο που υπήρξε υπασπιστής του Στρατηγού Γρίβα από την «Χ» μέχρι την ΕΟΚΑ...
Το βιβλίο αυτό είναι μία μαρτυρία, μία περιγραφή των μαχών του Ιστίμπεϊ από έναν από τους πολεμιστές του. Η αξία του τεράστια. Μέσα από τις σελίδες του, μεταφερόμαστε νοερά στις μάχες του Οχυρού. Κλείνουμε τα μάτια και αναλογιζόμαστε..
Σε καιρούς μίζερους, με τα εθνικά μας θέματα να βρίσκονται σε άσχημη φάση, με προσπάθειες αποσύνθεσης του εθνικού και κοινωνικού μας ιστού από δυνάμεις μέσα και έξω από την πατρίδα μας, βιβλία σαν και αυτό μας οπλίζουν με θάρρος και αισιοδοξία και μας κάνουν να νοιώθουμε υπερήφανοι για το ότι είμαστε Έλληνες..."

Το βιβλίο θα βρείτε :

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ * Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021 και τοτ. 210 3638435
facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ


Σχόλια