Λάρνακα: Αποκαλυπτήρια αναμνηστικών πλακών στο άλσος «ηρώων ΕΛΔΥΚ»

Τελέστηκαν στις 8-4-2013,τα αποκαλυπτήρια των τιμητικών πλακών με τα ονόματα των πεσόντων και αγνοουμένων της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) και το άναμμα της αιώνιας φλόγας , στο άλσος «ηρώων ΕΛΔΥΚ» στην περιοχή της Αλυκής στη Λάρνακα.

Τα αποκαλυπτήρια τέλεσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου στην παρουσία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλο, βουλευτών, του πρέσβη της Ελλάδας Βασίλη Παπαϊωάννου, αξιωματικούς της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στις κρίσιμες μέρες που διανύει ο τόπος μας λέγοντας ότι «ο κυπριακός Ελληνισμός απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι στα δύσκολα ανασυντάσσεται και δίνει τη μάχη και προχωρεί μπροστά. 

Αυτά είναι που πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε ξανά την Κύπρο που μας αξίζει, την Κύπρο που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Ενωμένοι μπορούμε, φτάνει να το θελήσουμε και να το πιστέψουμε».

Όπως ανέφερε «διανύουμε τις πιο κρίσιμες μέρες και ώρες μετά το 1974. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση ως αποτέλεσμα των διλημμάτων που έθεσαν ενώπιον μας κάποιοι από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Αυτές τις κρίσιμες ώρες, πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε δυνάμεις και με μια γροθιά, με μια φωνή, να βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε το αύριο. 

Πρέπει ως κράτος να σταθούμε στον αντίποδα μιας Ευρώπης της αδικίας, της κοινωνικής αναλγησίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και να δείξουμε στους συμπολίτες μας που βγήκαν περισσότερο λαβωμένοι από αυτή την κρίση, αλληλεγγύη, σεβασμό και συμπαράσταση.

Απαιτείται εθνική ενότητα, εθνική συνεννόηση, σκληρή δουλειά και μια κοινή εθνική προσπάθεια. Ας μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία κάνοντας μια νέα αρχή για να κτίσουμε το μέλλον σε πιο στέρεες και υγιείς βάσεις».

Δίνουμε τη μάχη για το σήμερα αλλά και το αύριο, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αρχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια ανοικοδόμησης. Η πατρίδα μας πέρασε και

χειρότερα. 

Ο κυπριακός λαός με το πείσμα, τη φιλοπατρία, την εργατικότητα και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει θα ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα και θα μπει ξανά στον δρόμο της δημιουργίας και της ανάπτυξης. 

Κατά την διάρκεια της τελετής έγινε προσκλητήριο πεσόντων και αγνοουμένων κατά την διάρκεια του οποίου ρίφθηκαν χαιρετιστήριες βολές.


http://www.newsit.com.cy/

Σχόλια