ΤΙΜΗΘΗΚΕ ο κορυφαίος Καθηγητής Πολιτειολογίας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΖΑΝΗΣ. Παρουσίαση του βιβλίου "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΖΑΝΗΣ (1904-1968) - Σκέψεις και Μαρτυρίες"






Την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, στο «Αμφιθέατρο Γρίβας – Διγενής», Καλλιρρόης 48, το «Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Mελετών – Ίων Δραγούμης» σε συνεργασία με τις «Εκδόσεις Πελασγός» τίμησαν τον κορυφαίο Καθηγητή Πολιτειολογίας ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΖΑΝΗ.
Αφορμή ήταν η έκδοση του βιβλίου - "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΖΑΝΗΣ (1904-1968) - Σκέψεις και Μαρτυρίες" -αφιέρωμα στον Ελληνοκεντρικό Καθηγητή, το οποίο συνέγραψαν τα μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, καθηγητής Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου και ο Δρ Σπύρος Δημητρίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον και ενεργή παρουσία των συμμετεχόντων σε αυτήν, καθώς αρκετοί από τους παρευρισκομένους ήσαν παλαιοί φοιτητές του Καθηγητού στην Πάντειο. Συγκινητική ήταν η ταύτισή τους στις αναμνήσεις και στις κρίσεις.
Για τον καθηγητή και το βιβλίο και μίλησαν οι συγγραφείς του έργου:
ο Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, ο οποίος παρέθεσε μεταξύ των άλλων βιωματικές αναφορές, και ο Σπύρος Δημητρίου ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην διαχρονική ενεργή συμμετοχή του Δημ. Βεζανή στον αγώνα για την Κύπρο. Στην σημασία του έργου και των εθνικών μηνυμάτων του λάμπρού αυτού Έλληνος μίλησε ο συγγραφέας Νικόλαος Καρράς.
Την εκδήλωση προλόγισε o Πρόεδρος του Ινστιτούτου και Πρέσβης ε.τ., κ. Γεώργιος Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιηρωική και παρακμιακή, μετά Βεζανή εποχή.
Την επιμέλεια και συντονισμό της εκδηλώσεως είχε ο Γενικός Διευθυντής του «Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Mελετών – Ίων Δραγούμης», εκδότης, κ. Ιωάννης Γιαννάκενας.

Σχόλια