Σπίτι της Κύπρου : Παρουσίαση του βιβλίου του Βάσου Κωνσταντίνου Τα Δημαρχιακά Η Λεμεσός Χθες και Σήμερα

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, η παρουσίαση του βιβλίου του Βάσου Κωνσταντίνου Τα Δημαρχιακά Η Λεμεσός Χθες και Σήμερα.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Ανδρέας Βοσκός, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Γιώργος Κιτρομηλίδης, Καθηγητής, τ. Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων, μελετητής, συγγραφέας.
Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τον Βάσο Κωνσταντίνου στο τραγούδι και τον Λεόντιο Γεωργίου στο πιάνο.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών
του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Ο Βάσος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στο χωριό Φασούλα της Λεμεσού στις 11/4/1936 και έζησε στην πόλη αποφοιτώντας από το Λανίτειο. Στο Λανίτειο ασχολήθηκε πολύ με τον αθλητισμό. Σπούδασε στην Αθήνα στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής Ε.Α.Σ.Α. με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Στην Κύπρο υπήρξε Καθηγητής Παιδαγωγικής Ακαδημίας, Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου (ΑΤΙ). Αφυπηρέτησε ως Γυμνασιάρχης στην Πόλη του. Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική με Υποτροφίες Ceveland International Program και πήρε το MASTER degree με Fulbright 1964-1965 στη Φυσική Αγωγή. Ασχολήθηκε πολύ με το ποδόσφαιρο και τη Διαιτησία για 27 έτη. Υπήρξε Καθηγητής Διαιτησίας. Έγραψε έξι βιβλία Διαιτησίας ποδοσφαίρου. Το τελευταίο του βιβλίο είναι Τα Δημαρχιακά Η Λεμεσός Χθες και Σήμερα. Ήταν Υπεύθυνος των στελεχών της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας ΔΟΑ 1972-1988 και στην Κύπρο, Διευθυντής της Ακαδημίας Αθλητισμού του ΚΟΑ 1989-1994. Συνεργάτης του ΡΙΚ από το 1959 μέχρι σήμερα. Παρουσιαστής των τηλεοπτικών προγραμμάτων (Ο  Κόσμος Των Σπορ 1966-1974, Επίμαχες Φάσεις 1986-2006 και Γκολ και Θέαμα 2015-2018). Υπήρξε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αθλητικών Συντακτών Ε.Α.Κ., ερευνητής-μελετητής της Κυπριακής Παράδοσης με οκτώ ψηφιακούς δίσκους και έξι με Ελληνικά ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Τώρα ασχολείται με τη συγγραφή του πολύτομου έργου Λεμεσός Αθλητισμός που του εμπιστεύθηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.


Σχόλια