ΒΙΒΛΙΟ : Λένια Νικολαίδου – Φλουρέντζου «θύμησες μιας ανέμελης ζωής»

Ιστορίες  απ’ το Τρίκωμο της Κύπρου, αφηγούμενες μέσα από τις  «θύμησες μιας ανέμελης ζωής», απαρτίζουν το βιβλίο της Λένιας Νικολαίδου – Φλουρέντζου, που κυκλοφόρησε πρόσφατά στην Αθήνα από τις Εκδόσεις Ρήσος.
Ιστορίες και θύμησες ανακατωμένες με εικόνες της ζωής του χωριού που είναι πλέον κατεχόμενο από τους Τούρκους εισβολείς το 1974 και  βρίσκεται στη «μασχάλη» της Κύπρου, όπως μπορεί να το δει κανείς στο χάρτη του νησιού.
Γράφει η συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του βιβλίου :
«Η ανέμελη παιδική μου ζωή στο αγαπημένο μου Τρίκωμο, τότε που το χέρι του Θεού ήταν απλωμένο και στο δικό μας τόπο! Θύμησες μέσα σ’ ανθισμένα περβόλια με άρωμα λεμονιάς και πορτοκαλιάς να συναγωνίζονται την όμορφη παραλία την γεμάτη κρίνα και καβούρια! Παιχνίδια στο φεγγαρόφωτο αλλά και στις γειτονιές, με τις νοικοκυρές να ετοιμάζουν όλες τις προμήθειες του σπιτιού για το χειμώνα! Η αξέχαστη γειτονιά με τον παππού, τη γιαγιά, την μητέρα και τον πατέρα μου να τρέχει όλη μέρα με τον κινηματογράφο του που ήταν όνειρο της ζωής του!
Πνευματική αναφορά και σταθμός το Δημοτικό μας σχολείο με τους φωτισμένους δασκάλους και τους αγαπημένους συμμαθητές και συμμαθήτριες! Πόσο ανέμελη ήταν η ζωή μας τότε.. Αυτή η ζωή που έχτισε τον χαρακτήρα μας και σηματοδότησε την μετέπειτα πορεία μας…»

Λένια Νικολαίδου – Φλουρέντζου «θύμησες μιας ανέμελης ζωής» Εκδόσεις Ρήσος Αθήνα 2017

Βιβλιοθήκη : Δρ. Σπύρου Δημητρίου

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ * Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021και τοτ. 210 3638435
                facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : http://ekdoseispelasgos.blogspot.gr/


Σχόλια