ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ : Πάφος, Λόγος Ποιητικός από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20.00, το Σπίτι της Κύπρου και ο Οργανισμός “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017” θα πραγματοποιήσουν στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, την παρουσίαση της Ανθολογίας «Πάφος, Λόγος Ποιητικός, από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα».
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος. Εισαγωγική ομιλία από τον φιλόλογο, κριτικό, επιμελητή της έκδοσης κ. Ανδρέα Χατζηθωμά. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, κριτικός λογοτεχνίας κ. Αλέξης Ζήρας.
Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Εβελίνα Αραπίδη και Δημήτρης Σταμούλης.
Η Ανθολογία εκδόθηκε από τον Οργανισμό “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017” σε συνεργασία με την Εταιρεία Λογοτεχνών Πάφου, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017. Στην έκδοση ανθολογούνται ποιήματα με άμεση ή έμμεση αναφορά στην Πάφο, με ταυτόχρονη παράθεση των ποιητικών κειμένων στην Αγγλική γλώσσα, όπως και τη συμπερίληψη ποιητών διαφορετικής εθνικής ταυτότητας. Το λεύκωμα κοσμούν και διανθίζουν εικαστικές επιλογές από δημιουργίες Παφίων ζωγράφων. Σύμφωνα με τους Ανθολόγους του βιβλίου, «απώτερος στόχος της Ανθολογίας είναι να αποτελέσει ιστορικό, πολιτισμικό και καλλιτεχνικό πρέσβη της Πάφου και ευρύτερα της Κύπρου, δημιουργώντας μια δυναμική γέφυρα επικοινωνίας με την Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα».

Σχόλια