Με κειμήλια της οικογένειας Γεώργιου Φραγκούδη ενισχύθηκε η συλλογή του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού

Με κειμήλια της οικογένειας Γεώργιου Φραγκούδη ενισχύθηκε η συλλογή του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού
Σημαντικά αντικείμενα - κειμήλια εξασφάλισε από δωρεά της οικογένειας του Λεμεσιανού λόγιου και ιδρυτή της Παντείου Σχολής Πολιτικών Επιστημών, Γεώργιου Φραγκούδη, το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο - Ιστορικό Αρχείο και Κέντρων Μελετών Λεμεσού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Λουκία Πετρίδου, κόρη της Αθηναΐδος Αντωνιάδου Φραγκούδη (θυγατέρας του Γεωργίου Φραγκούδη) ύστερα από μεσολάβηση του πρώην αντιπροέδρου του Ιδρύματος Τίτου Κολώτα, παρέδωσε στο Ιστορικό Αρχείο Λεμεσού μια επιστολή με την οποία ανακοίνωνε ότι δωρίζει μια σειρά σημαντικών αντικειμένων-κειμηλίων, εκ μέρους της οικογένειας Φραγκούδη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πορτραίτο ζωγραφισμένο με λαδομπογιά του Γεωργίου Φραγκούδη, δύο πορτραίτα του Σωκράτη και Ζωής Φραγκούδη (γονείς του Γεωργίου Φραγκούδη) ζωγραφισμένα με μολύβι, μια προτομή της Ζωής Φραγκούδη, μητέρας του Γ. Φραγκούδη, μια φωτογραφία της Αθηναΐδος Αντωνιάδου Φραγκούδη, μια φωτογραφία της Αθηναΐδος Αντωνιάδου Φραγκούδη μετά του συζύγου της Τάκη Αντωνιάδη και τέλος, μια φωτογραφία της Σοφίας Φραγκούδη, συζύγου του Γεωργίου Φραγκούδη.

"Τα προσκτήματα αυτά ενισχύουν την συλλογή του Ιστορικού Αρχείου και αναμένεται ότι θα αξιοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν σε διάφορες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο μέλλον τόσο στη Λεμεσό όσο και στην Αθήνα όπου έδρασε ο Γεώργιος Φραγκούδης", συμπληρώνει η ανακοίνωση του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου - Ιστορικού Αρχείου και Κέντρού Μελετών Λεμεσού.

(ΚΥΠΕ)

Σχόλια