ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ : Παρουσίαση του βιβλίου του Αθανασίου (Θάσου) Κ. Σοφοκλέους, με τίτλο «Χρόνια Οδύνης. Το χρονικό ενός ισοβίτη της ΕΟΚΑ στις φυλακές της Αγγλίας».

Tη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, η παρουσίαση του βιβλίου του Αθανασίου (Θάσου) Κ. Σοφοκλέους, με τίτλο «Χρόνια Οδύνης. Το χρονικό ενός ισοβίτη της ΕΟΚΑ στις φυλακές της Αγγλίας».
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος και ο Ακαδημαϊκός, τ. Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Γεώργιος Κοντόπουλος. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του ΤμήματοςΙστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πέτρος Παπαπολυβίου. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον συγγραφέα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τραγουδήσει ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου. Στο πιάνο τον συνοδεύει ο μαέστρος Ζαχαρίας Μουζάκης και στην κιθάρα ο Βασίλης Χατζηλούκας. Θα προβληθεί, επίσης, ταινία μικρού μήκους για τον συγγραφέα (διάρκεια προβολής 14 λεπτά).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Ώρα: 20:00

Σχόλια