ΒΙΒΛΙΟ : ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΥΡΤΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗ


«Το Ελληνικό Γυμνάσιο της Αμμοχώστου, ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ευαγόρας» και το σωματείο «Ανόρθωση» των Βαρωσίων έχουν μια κοινή ιστορία. Μια ιστορία που συνδέει άρρηκτα τα τρία ονόματα από παλιά, μέχρι τις μέρες του σκληρού ξεριζωμού και της απάνθρωπης της στυγνής προσφυγοποίησης.
Αυλή του Γυμνασίου το στάδιο του ΓΣΕ.... αθλητές του ΓΣΕ και ποδοσφαιριστές της «Ανόρθωσης» οι ταλαντούχοι άφηβοι του Γυμνασίου... χώρος προπονήσεων για την ομάδα της «Ανόρθωσης» το στάδιο του ΓΣΕ... καθηγητές σωματικής αγωγής στο Γυμνάσιο και προπονητές στο ΓΣΕ τα ίδια πρόσωπα... είναι μερικές καταστάσεις που παίξανε αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της κοινής ιστορίας.
Γνωρίζουμε από πείρα πως κάθε ιστορία έχει μια δική της εξελικτική πορεία. Μέσα από την πορεία αυτή προβάλλει πάντοτε ο ένας, ο πρωταγωνιστής. Το ίδιο συνέβηκε κι εδώ. Μόνο που ο πρωταγωνιστής στην κοινή ιστορία του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου, του ΓΣΕ και της «Ανόρθωσης» δεν έμεινε περιορισμένος μέσα στα τοπικά πλαίσια της πόλης και της επαρχίας Αμμοχώστου. Δημιουργώντας ένα όνομα λαμπρό και μια φήμη μοναδική, αναδείχτηκε σε προσωπικότητα ζηλευτή μέσα στην κυπριακή κοινωνία, ώστε η περίπτωσή του να γίνει
πανελλήνιο παράδειγμα προς μίμηση. Το όνομά του :
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»

Αυτή είναι η εισαγωγή του συγγραφέα Πάνου Μυρτιώτη στο βιβλίο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗ που εκδόθηκε στη Κύπρο το 1991 από το συγκρότημα της Λαικής Τράπεζας για λογαριασμό του αθλητικού σωματείου «ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ» Αμμοχώστου.


Βιβλιοθήκη : Δρ. Σπύρου Δημητρίου

Σχόλια