Εκδήλωση για την ιστορία της Κύπρου στα Χανιά

Στα πλαίσια της εκδρομής των προπττυχιακών φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Κρήτη, οργανώνεται το βράδυ της 10ηςΙουνίου 2015, στις 7.30 μμ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας & Αποκορώνου, στα Χανιά, από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Σύλλογο Κυπρίων Χανίων, φιλολογική βραδιά με τίτλο «Κύπρος: Πτυχές από τη σύγχρονη ιστορία της.»
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
19.30, Χαιρετισμοί από τους διοργανωτές
19.40, Πέτρος Παπαπολυβίου, αναπλ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου,«Κύπρος-Κρήτη στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια: Ένα διάγραμμα σχέσεων»
19.50, Αναστασία Χάματσου, επιστημονική συνεργάτις Πανεπιστημίου Κύπρου, «Η συμβολή των γυναικών στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες της Κύπρου κατά τα νεότερα χρόνια».
20.00, Απαγγελία του ποιήματος του Κυριάκου Χαραλαμπίδη, «Τα κύματα» (από τη συλλογή «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα») από την τελειόφοιτο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νάταλη Πελαβά.
20.10, Ευάγγελος Φιακάς, υποψήφιος διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, «Πεσόντες, δολοφονηθέντες και αγνοούμενοι στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974: Μια αποτίμηση των ανθρώπινων θυσιών».
20.20, Στέλιος Μανώλη, μεταπτυχιακός φοιτητής Πανεπιστημίου Κύπρου, «Αναζητώντας τους αγνοούμενους του 1974, σαράντα χρόνια μετά».
Η εκδήλωση θα κλείσει με χορούς της Κύπρου από την χορευτική ομάδα του Συλλόγου Κυπρίων Χανίων και κέρασμα.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας για τους αγνοούμενους, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κυπρίων Χανίων
http://papapolyviou.com/

Σχόλια