Εκθεση για τη Μόρφου στη Μόσχα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ


Στη Μόσχα από τις 8 – 12 Νοεμβρίου μετέβη αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Πίττα όπου παρουσίασαν τη φωτογραφική έκθεση «Μόρφου, η σύληση και η καταστροφή της πανάρχαιας κληρονομιάς».
Σύμφωνα με ανακοίνωση, “στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν γύρω στα 400 άτομα, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτιστικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας της ρωσικής κοινωνίας”.
Οι παρευρισκόμενοι εξεδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της έκθεσης που απεικονίζει ακριβώς την σημερινή εικόνα της πολιτιστικής μας κληρονομίας από τη σύληση και την καταστροφή των εκκλησιαστικών μας μνημείων μετά την τουρκική εισβολή του 1974.
Στα εγκαίνια χαιρετισμούς απηύθυναν εκτός από το Δήμαρχο Μόρφου, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Μόσχα, Γεώργιος Κασουλίδης, εκπρόσωπος του γραφείου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών και ο εκ Μόρφου καταγόμενος Μητροπολίτης Κυρήνης και έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Μόσχα.
“Ενδεικτική της θετικής ανταπόκρισης που είχε η παρουσίαση της έκθεσης μας στην Μόσχα είναι το γεγονός ότι αμέσως εξεφράσθη η επιθυμία όπως αυτή παρουσιαστεί και στην Αγία Πετρούπολη”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχόλια